OECD poskytne stáže pre doktorandov Ekonomickej univerzity

02.07.2012 Bratislava

Bratislava 1. júla (TASR) - Študenti doktorandského štúdia na Ekonomickej univerzite (EU) v Bratislave majú možnosť absolvovať tréningový program v centrále Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). Túto šancu dostanú vďaka Memorandu o spolupráci medzi EU a OECD, ktoré zástupcovia oboch inštitúcií podpísali tento týždeň.

„Nepochybujem, že študenti univerzity budú mať o stáže ponúkané OECD veľký záujem. Je to pre nich vynikajúca príležitosť, ako získať nové informácie, znalosti a zručnosti priamo od renomovaných odborníkov organizácie, ktorá združuje najvyspelejšie ekonomiky sveta,“ uviedol rektor EU Rudolf Sivák. Podpísané Memorandum vníma aj ako ocenenie práce univerzity v oblasti vzdelávania a prípravy budúcich ekonómov pre prax. „OECD totiž vyžaduje od uchádzačov o tréningové programy nielen vynikajúce jazykové, ale aj odborné znalosti,“ zdôvodnil.

Počet ponúkaných stáží je limitovaný na maximálne päť ročne, a tak budú musieť prejsť všetci uchádzači výberovým konaním. Po jeho úspešnom zvládnutí strávia v centrále OECD v Paríži dva až šesť mesiacov, kde budú pracovať pod patronátom skúseného supervízora.

Memorandum o spolupráci EU uzavrela v apríli tohto roka aj so spoločnosťou Agrofert Holding. Okrem toho majú študenti EU možnosť získať dvojité diplomy od prestížnej Notthingham Trent University či diplom MBA od Franklin University v americkom štáte Ohio.

TASR informácie poskytla Lucia Gunišová z Centra komunikácie a vzťahov s verejnosťou EU.
 

Vyberte región